2 september 2023
16:00

Vitå BK

Referat: Ohtana/Pajala FF - Vitå BK

I ett perfekt fotbollsväder på Skolvallen vinner Ohtana/Pajala mot Vitå BK med 4-0 (4-0)
OPFF inleder vasst och i den femte minuten slår Liam Alldén ett fint inlägg som Anders Gramner nickar bestämt in till hemmaledning 1-0. OPFF fortsätter spela bra och kommer till många inläggs- och inspelslägen men lyckas inte sätta bollen i nät. I mitten av halvleken kommer Vitå i ett par anfall där Felle tvingas ingripa. Sista kvarten tar OPFF åter över spelet och på en lång utspark från Felix Pekkari löper Adam Zingmark sig fri och lobbar bollen över en utrusande målvakt till 2-0. Några minuter senare slår Petri Ritatörmä en vänsterhörna som Petteri Pellikka nickar in till 3-0. Halvlekens snyggaste mål kommer i slutminuten då Liam kommer med ett perfekt inlägg mot bortre stolpen och fram dyker Anders Gramner och nickar in 4-0 stenhårt i målisens högra kryss. För övrigt Anders 8:e mål varav 6 har varit på nick. Paussiffrorna 4-0.

Andra halvlek blir inte lika fartfylld som första varit utan Vitå har nu mer boll och kommer till fler anfall än i första. OPFF som låter samtliga spelare få speltid skapar inte lika många lägen, men bakåt har man inga problem att hålla säsongens 12:e nolla. Tempot i spelet sjunker och halvleken blir mest en väntan på slutsignalen. OP har några skott men riktigt farliga chanser skapar man inte utan matchen slutar 4-0.

Sett över 90 minuter är det en stark första halvlek som grundlägger vinsten. I hemmalaget går plussen till Liam Alldén i backlinjen, Anders Gramner på mittfältet och i anfallet Joel Olsson som gav ett piggt inryck. I Vitå går plussen till försvarets Viktor Hammar samt offensivt till Fredrik Molander och Ibrahim Saiid. Säker domarinsats av Hannes Axell.

OPFF - Vitå Hörnor: 9-1, Avslut på mål: 9-3, Gula kort: 0-0